22—06—2022

BAN d’alcaldia amb mesures de prevenció d’incendis per la revetlla de Sant Joan

Per seguretat, es prohibeix llençar petards, coets, fonts ni bateries de categoria F3, dels quals no es controla el destí en el llançament, així com l’encesa de fogueres en tot el terme municipal de Sant Hilari Sacalm. Els únics petards autoritzats seran els de categoria F1 i F2

BAN d’alcaldia amb mesures de prevenció d’incendis per la revetlla de Sant Joan

Estem a les portes d’una de les festivitats més esperades de l’any que marca els solstici d’estiu, la revetlla de Sant Joan. Davant l’onada de calor de les últimes setmanes, la baixa pluviometria i la sequera en la que es troba el nostre entorn forestal, cal extremar les precaucions per minimitzar el risc d’incendi forestal al nostre municipi.

 

Així mateix, per tal de donar compliment a la normativa de prevenció d’incendis forestals de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb la Llei 6/1988, de 30 de març, la Llei 43/2003,d e 21 de novembre, la Llei 5/2003, de 22 d’abril, i el Decret 64/1995, de 7 de març, de mesures de prevenció, així com per la delicada situació d’alt risc d’incendi, es fa del tot necessari augmentar la vigilància i les condicions de seguretat per la revetlla de Sant Joan i, per tant:

 

ES RECORDA QUE S’HA D’EVITAR LA REALITZACIÓ D’ACTUACIONS QUE INCREMENTIN EL RISC D’INCENDI FORESTAL, COM FER FOGUERES O LLENÇAR COETS A CAP INDRET DEL MUNICIPI.

En el nostre municipi no hi ha cap lloc que estigui situat a més de 500 metres del bosc. És per aquest motiu que es demana màxima responsabilitat als veïns i veïnes per minimitzar el risc d’incendi forestal, especialment durant la revetlla de Sant Joan, però també les setmanes posteriors a la revetlla.

 

És per tot això que ES FA SABER

 

1. Que per seguretat, es prohibeix llençar petards, coets, fonts ni bateries de categoria F3 (classe III), dels quals no es controla el destí en el llançament, així com l’encesa de fogueres en TOT el terme municipal de Sant Hilari Sacalm

2. Els únics petards autoritzats seran els de categoria F1 i F2 (classes I i II)

 

L’Ajuntament demana responsabilitat i seny, són dies complicats pel risc d’incendi forestal. Us demanem la vostra col·laboració i responsabilitat perquè les mesures esmentades siguin efectives.

Documents adjunts

Notícies