16—12—2020

Avets de Nadal solidaris per a tots els centres hospitalaris de Catalunya.

L’Ajuntament de Sant Hilari, l’Associació de Cultivadors d’Arbres de Nadal (ACANAC) i l’empresa hilarienca Transports Moragas han fet arribar un avet a cadascun dels hospitals del país.

Avets de Nadal solidaris per a tots els centres hospitalaris de Catalunya.

Sant Hilari Sacalm ha esdevingut el principal productor d’avets de Nadal català, ja que les Guilleries és una zona idònia per a la plantació d’avets gràcies a la seva ubicació i peculiar climatologia. L’Associació de Cultivadors d’Arbres de Nadal (ACANAC), l’Ajuntament de Sant Hilari i l’empres hilarienca Transports Moragas han sumat esforços per fer arribar un avet de Nadal a tots els hospitals de Catalunya, fent present l’esperit nadalenc i les tradicions del país en aquests centres sanitaris, que estan patint molta tensió.

Aquesta acció solidària reparteix 70 avets de Les Guilleries arreu del país amb l’esperança que, malgrat la pandèmia, la màgia de les festes nadalenques arribi també als centres hospitalaris. Les persones que han de restar ingressades en un hospital tenen molt restringides les visites del seus familiars, i des de la capital de Les Guilleries hem volgut que aquest arbre de Nadal, els aporti escalf i companyia durant aquestes festes de Nadal.

Els Cultivadors d’Arbres de Nadal Associats de Catalunya (CANAC), una entitat que agrupa la trentena de productors -la gran majoria dels quals es troben a Sant Hilari Sacalm i Espinelves-, distribueixen el 90% dels avets que es venen a la Península Ibèrica. Els avets catalans ecològics també s’exporten a països com Itàlia, Portugal, Alemanya i Suïssa.

En els darrers anys l’avet de Nadal ecològic produït a Catalunya va guanyant prestigi a l’estranger, sobretot en aquells països de la Unió Europea on la tradició de l’arbre de Nadal està profundament arrelada.

Aquest any, els centres hospitalaris de Catalunya tindran un avet de Nadal de les Guilleries, el millor avet de Nadal del país!

Notícies