04—03—2021

Sant Hilari comença l’Any Jaumet

Avui fa 150 anys del naixement de Jaume Traveria i Riera ‘Jaumet’

Sant Hilari comença l’Any Jaumet

Durant els últims mesos s’ha fet una recerca sobre la data de naixement de Jaume Traveria i Riera ‘Jaumet’, ja que hi havia controvèrsia sobre el dia exacte que va néixer.

 

Després de buscar a diferents arxius de Sant Hilari, Osor i Vilanova de Sau, hem trobat la documentació que acredita que en ‘Jaumet’ va néixer el 4 de març de l’any 1871.

 

El certificat de defunció de l’Arxiu Municipal de Sant Hilari menciona aquest dia com a data del naixement i el certificat de bateig que s’ha trobat a l’Arxiu Parroquial ho confirma:

 

“En la villa de S. Hilario Sacalm diócesis de Vich provincia de Gerona a cinco de marzo de mil ochocientos setenta y uno José Llovateras (…) bautizó solemnemente a un niño nacido a las once de la noche del día anterior, hijo legítimo de Juan Traveria (…)”

 

Per això, l’Ajuntament ha decidit que avui comença l’Any Jaumet i es posaran en marxa diverses activitats al llarg de l’any per recordar aquest emblemàtic personatge.

 

A la tardor Els Nois Alegres tornaran a posar en escena Jaumet, la joguina de Sant Hilari, el musical dirigit per Jaume Fàbregas i Eva Codinach que es va estrenar el 2013.

 

Del 2 al 22 d’agost es farà una exposició a Can Rovira en honor seu i està previst que s’editi el llibre La petita història d’en Jaumet amb il·lustracions de Pilarín Bayés.

 

S’aniran concretant més actes, adaptats a les restriccions per la Covid-19, per commemorar el record d’aquest hilarienc que es va guanyar la simpatia de la gent mentre repartia aigua de la Font Vella amb el seu carro ple de càntirs.

Notícies