23—03—2022

Alumnes de 5è i 6è de les escoles del poble visiten la depuradora per implicar-se en la seva millora

El Consell d’Infants desenvoluparà iniciatives per afavorir la biodiversitat a la depuradora de Sant Hilari

Alumnes de 5è i 6è de les escoles del poble visiten la depuradora per implicar-se en la seva millora

Aquest matí l’alumnat de 5è i 6è de l’Escola Guilleries i el Col·legi Sant Josep han visitat la depuradora per a conèixer l’espai i veure la biodiversitat que hi ha actualment.

 

El 25 de gener se celebrava el Ple Infantil d’enguany on els representants del Consell d’Infants de les dues escoles van argumentar per què es decantaven per la millora de la depuradora.

 

Avui han conegut els projectes de millora que hi desenvoluparan:

 

– Un espai rocós pels rèptils i refugi pels amfibis a l’hivern amb l’objectiu de potenciar la presència de serp d’Esculapi (Zamenis longissima) i lluert (Lacerta bilineata).

 

– Un refugi específic per a ratpenat d’aigua (Myotis daubentoni), una espècie que potencialment pot viure en l’entorn de la depuradora i que està amenaçat a Catalunya.

 

– Un espai d’arbusts i herbassar pels ocells insectívors amb la finalitat d’afavorir la presència del cargolet (Troglodytes troglodytes), un ocell que exigeix aquest tipus d’ambients.

 

Aquests projectes de biodiversitat i alguns altres plantejats més a llarg termini beneficiaran també el funcionament i rendiment d’aquesta instal·lació.

Notícies