17—05—2021

L’Ajuntament i el Sant Josep es reuneixen per parlar de la problemàtica de P3

L’Ajuntament i l’APFSHS del Sant Josep volen que es mantingui l’estructura educativa actual de Sant Hilari

L’Ajuntament i el Sant Josep es reuneixen per parlar de la problemàtica de P3

Dissabte va tenir lloc una reunió d’urgència entre l’Ajuntament i l’Associació de Pares de Família de Sant Hilari Sacalm (APFSHS), titular del col·legi Sant Josep i la Llar Infantil “Les Cent Fonts”, i amb la presència de la comissió “Salvem l’Escola” de la mateixa associació.

 

Totes dues parts volen fer un front comú per abordar la problemàtica que ha sorgit amb la decisió del Departament d’Educació de retirar el concert de la línia de P3 de la Llar Infantil Les Cent Fonts.

 

La conclusió és compartida: costa d’entendre que si a principis de curs el Departament estava d’acord en treballar amb la idea plantejada per l’APFSHS i amb el suport de l’Ajuntament que el col.legi Sant Josep i la Llar Infantil “Les Cent Fonts” esdevinguessin centres públics (arran del Decret Llei 10/2019, de 28 de maig, del procediment d’integració de centres educatius de la xarxa de titularitat de la Generalitat) ara comuniquin una decisió ben oposada a les intencions inicials.

 

Tenir dues escoles és una riquesa pel poble i aquesta mateixa idea s’ha traslladat al Departament d’Educació amb una argumentació clara: pel curs vinent hi haurà 56 alumnes a P3 i, per tant, calen tres línies.

 

Per una banda, l’escola Guilleries no disposa de suficient espai ni té prou professorat per assumir totes les línies.

 

Per l’altra, si la “Llar Infantil”Les Cent Fonts” manté la línia de P3 sense tenir concert, es veuran obligats a apujar les quotes. Una opció que va en contra de la igualtat d’oportunitats i de no segregació que promou Educació.

 

El consistori pren el compromís de continuar treballant amb la intenció que el Departament d’Educació mantingui l’actual estructura educativa del municipi.

Notícies