30—09—2021

Xerrades i activitats per a la gent gran

Amb motiu de l’1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Grans, es faran activitats per aquest col·lectiu

Xerrades i activitats per a la gent gran

Aquest mes, coincidint que l’1 d’octubre és el Dia Internacional de les Persones Grans, des de l’Ajuntament es promouran diverses xerrades i activitats per a la gent gran.

 

Algunes de les ponències seran sobre el servei de teleassistència domiciliària, sobre el bon ús dels medicaments o sobre l’envelliment actiu. Hi haurà actuació de la Coral del Casal dels Avis i un concert del tenor Josep Aznar a la Sala Noble. A més a més, des del Centre Esportiu Municipal s’oferirà una setmana d’activitats gratuïtes a majors de 65 anys.

 

Després d’un any i mig de pandèmia aquest és un dels col·lectius que més ha patit i, tal com es va acordar al febrer a la primera Taula de Gent Gran de Sant Hilari, cal seguir proposant accions de suport per donar veu a la gent gran i als agents socials que hi tenen relació.

 

La Taula va néixer del Projecte comunitari de Benestar i Comunitat que, en el cas de Sant Hilari, va optar per prioritzar els temes que afecten a la gent gran.

 

Evitar l’aïllament social dels més grans, un tema que s’ha vist agreujat amb la situació sanitària, era prioritari i d’aquí en van sortir dues iniciatives que posen voluntaris de Càritas a disposició de les persones grans que ho demanen. Es tracta de les accions “T’acompanyem i parlem” i “Bon dia, bona nit”.

 

Fer arribar la informació municipal és un altre objectiu preferent per part de la regidoria de Gent Gran, conscients que no tothom té accés a les xarxes socials.

 

A part de l’Agenda, que ja fa temps que es reparteix en paper, l’Ajuntament ha impulsat un nou espai radiofònic, ‘La Placeta’, amb la voluntat de sumar un nou canal d’informació per a la gent gran. La Coral del Casal d’Avis de Can Blat prendrà protagonisme en el programa del 7 d’octubre.

 

‘La Placeta’ s’emet cada primer dijous de mes a Ràdio Sant Hilari, s’hi expliquen algunes notícies destacades del poble, hi parlen experts de tant en tant i té la voluntat de distreure els oients i els entrevistats que hi participen.

Notícies