11—02—2023

Acte de reobertura del Centre Artesà de la Torneria

El nou Centre Artesà de la Torneria uneix la història de la torneria a Sant Hilari amb un projecte de futur obert a nous talents de la fusta artesana

Acte de reobertura del Centre Artesà de la Torneria

Avui hem celebrat la reobertura del Centre Artesà de la Torneria (CAT), un projecte il·lusionant que, tal com ha dit l’alcalde Joan Ramon Veciana, “entronca amb el passat i és també present i futur”.

 

Xavier Villas, cap d’Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, ha destacat el valor del treball artesà i l’aposta de l’Ajuntament de Sant Hilari per aquest nou centre, així com la creació de les “Rutes Artesanes de Catalunya” on el nostre poble pren protagonisme.

 

La part museística del CAT il·lustra la història de la torneria a Sant Hilari, des de la relació entre els boscos i la fusta fins a la fusta cremada i l’auge de l’exportació.

 

El CAT és present perquè s’ha vist l’interès que desperten les demostracions de torneria com la que avui ha fet en Bautista Cobo.

 

I és futur perquè el taller compartit s’ha de convertir en un espai comunitari per treballar fusta amb l’objectiu de crear sinergies entre les persones que en facin ús.

 

L’alcalde ha fet un agraïment a totes les persones que han contribuït en fer realitat el nou Centre Artesà de la Torneria.

 

Aquesta remodelació forma part del projecte Coop’Art, una iniciativa europea que promou el treball dels oficis artesans a cada costat de la frontera entre França i Catalunya.

 

Convocatòria oberta de 8 places per a artesans de la fusta que vulguin fer ús del taller

 

Fins al 24 de març les persones interessades poden sol·licitar un espai al taller del Centre Artesà de la Torneria.

 

És una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm per donar suport a petites empreses artesanes de la fusta i poder contribuir a la seva professionalització, reconeixent tant les dificultats a les quals s’enfronten els professionals de l’artesania per donar sortida al seu treball com les noves oportunitats i valor afegit d’aquest tipus de producció.

 

Tota la informació per sol·licitar un espai al taller del Centre Artesà de la Torneria, així com la descripció de l’espai i la maquinària disponible, la trobareu aquí.

Notícies