24—01—2024

8a Jornada Guilleries: Mamífers urbans (rates, gats, senglars): com gestionar una nova realitat

El dijous 15 de febrer se celebrarà la jornada de ponències al Centre Aqua. És gratuït, però cal inscriure’s.

8a Jornada Guilleries: Mamífers urbans (rates, gats, senglars): com gestionar una nova realitat

La Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar, impulsada per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Girona, organitzarà el dijous 15 de febrer la 8a Jornada Guilleries.

 

El cicle de ponències, que enguany porta per títol “Mamífers urbans (rates, gats, senglars): com gestionar una nova realitat”, es farà al Centre Aqua. La participació és gratuïta, però cal inscriure’s al portal ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt.

 

Les rates tenen una llarga història de convivència difícil amb els humans, per la seva associació amb malalties i danys materials, però el seu control pot comportar efectes secundaris indesitjables. També és conegut que uns dels aliats tradicionals per foragitar els rosegadors, els gats urbans, a banda de zoonosis i altres riscos higiènics, afecten de manera molt notable la biodiversitat del seu voltant. Entre d’altra fauna salvatge, d’un temps ençà, els senglars són habituals fins i tot a l’interior de les poblacions, fent replantejar part del mobiliari urbà. Durant la jornada, es comentaran de la mà d’experts propostes tècniques sostenibles per evitar o minimitzar els seus impactes.

 

Aquestes jornades col·loquen el nostre municipi com a referent de bones pràctiques mediam-bientals i compten amb el suport del Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Notícies