27—01—2022

6a edició de la Jornada de les Guilleries: aigua i territori

Se celebrarà el 24 de febrer i el tema d’enguany és “Com minimitzar el risc d’un gran incendi forestal: del medi natural al nucli urbà”

6a edició de la Jornada de les Guilleries: aigua i territori

La Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar, impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Universitat de Girona, organitzarà el pròxim 24 de febrer la sisena edició de la Jornada de les Guilleries: Aigua i Territori.

 

Enguany es recupera el format presencial i el tema principal serà “Com minimitzar el risc d’un gran incendi forestal: del medi natural al nucli urbà”. L’alcalde donarà el tret de sortida de la jornada a les 10 del matí i fins a les 2 del migdia hi haurà diverses ponències i debats.

 

La participació és gratuïta, però cal inscriure’s a través de RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt.

 

El primer ponent serà Marc Castellnou del Grup de Recolzament d’Actuacions Forestals (GRAF) i també hi participaran Pere Pons, de la Universitat de Girona; Josep Maria Tusell, del Consorci Forestal de Catalunya; Maria Pipió, de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona; Eduard Pla, del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) de la Universitat Autònoma de Barcelona; i Guillem Canaleta i Jordi Bayés de la Fundació Pau Costa.

 

La jornada és una continuació de les que la Càtedra ja ha organitzat els últims cinc anys i que han esdevingut un referent de bones pràctiques ambientals en l’entorn municipal. Fins ara s’hi han tractat temes com les alternatives actuals i futures als herbicides en l’àmbit municipal, el control biològic com a eina de gestió de plagues als espais verds, la implantació de l’entorn natural als espais verds urbans a partir de criteris d’equilibri, biodiversitat i sostenibilitat i la renaturalització del nucli urbà.

 

La Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar treballa per al desenvolupament del territori a partir de la interacció entre els diferents agents socials i les universitats en aquells àmbits en què poden aportar expertesa. El seu objectiu és generar, difondre i transferir coneixement sobre el patrimoni natural de les Guilleries, amb la finalitat d’ajudar a desenvolupar un model de gestió territorial sostenible en el marc d’aquest espai natural.

Notícies