25—11—2023

25N: Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones

L’Ajuntament dona suport al manifest unitari contra les violències masclistes

25N: Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones

L’Ajuntament de Sant Hilari s’adhereix al manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones i des de la regidoria d’Igualtat s’han preparat unes infografies amb informació del que representa la data del 25N i telèfons d’atenció a les víctimes de violència masclista.

 

Declaració unitària amb motiu del 25N del Govern de la Generalitat, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, l’Ajuntament de Barcelona, l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Delegación del Gobierno en Catalunya

“Afirmem ben alt i clar que la lluita contra les violències masclistes és una lluita col·lectiva que necessita de tota la societat. Perquè les violències masclistes no són un fet aïllat ni privat. Perquè les violències masclistes són un dels principals problemes de seguretat pública que té el país. Perquè no són un problema de les dones. Són un problema de tota la societat.

 

En les darreres dècades hem viscut al nostre país un canvi profund en el rebuig social a aquesta violència estructural contra les dones. Però aquest canvi no s’ha produït perquè sí. Ha sigut fruit d’una intensa lluita feminista que ve de lluny, en l’àmbit social i comunitari, en l’àmbit laboral, en l’àmbit cultural o en l’àmbit esportiu, i que també ha guanyat un espai central a les institucions polítiques i les administracions públiques.

 

En la declaració afirmem que el silenci i la inacció no són respostes neutrals, sinó que donen suport a l’agressor, a la impunitat i a la reproducció de les violències. Cal trencar tots els silencis i tenir un paper proactiu en la prevenció i la detecció. Totes i tots podem evitar que es produeixi la violència intervenint i denunciant comportaments agressius, discriminacions i desigualtats.

Les institucions polítiques del país —Generalitat de Catalunya, administracions locals i entitats municipalistes— ens comprometem a dedicar tots els esforços i recursos necessaris per garantir el dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes. Sabem que hem treballat molt, però encara hem de fer-ho molt més: amb la diligència deguda, amb una resposta integral i amb polítiques públiques transformadores i valentes.”

Notícies