Entitats Cultura

arrow
arrow

Excèntrica – Aula taller d’art

Agrupació d’artistes que te a Sant Hilari el seu centre d’art

Colla de Guillables

Colla de Guillables

Formada fa més de 18 anys els Guillables hi participem 30 persones. Som una pinya de joves amants de la pirotècnia, disposats a fer les festes més caloroses i sobretot amb moltes ganes de festa. 

Associació Punts de l’Aigua

Associació Punts de l’Aigua

Associació que es dedica a plasmar, sobre punts de llibre, diversos elements de la cultura de l’entorn. La referència a l’aigua del seu nom rau en el fet que Sant Hilari, capital de les Guilleries, és també la Vila de les Cent Fonts. Seguint el fil conductor de l’aigua, l’Associació abasta des de la comarca de la Selva fins als boscos de Savassona i el pantà de Sau.

Cor Lutiana

Cor Lutiana

El Cor Lutiana és un grup de noies que es troben setmanalment per cantar. Interpreten, a tres i quatre veus, tota mena de repertori coral. Recentment s’hi ha incorporat el Cor Lutiana Jove. La direcció musical va a càrrec de la Sílvia Brugués i en Quim Riumalló.

Coral Veus Alegres

Coral Veus Alegres

La coral Veus Alegres de Sant Hilari Sacalm va ser creada l’any 1946 per un grup d’amics amb el nom de Nois Alegres. Actualment, el seu director és en Xavier Garriga Bardalet, i està formada per trenta cantaires.

Foto Flash Sacalm

Foto Flash Sacalm

És una entitat d’hilariencs i hilarienques aficionats a la fotografia. La seva voluntat és organitzar sortides, xerrades, tallers i sessions fotogràfiques de totes les modalitats. Entre d’altres activitats, participen en la Fotolliga, organitzada per l’Associació Gironina d’Entitats Fotogràfiques.

Bastoners de les Guilleries

Bastoners de les Guilleries

Formada fa més de 10 anys, és una de les poques colles de bastoners de Catalunya que està integrada només per joves. En són més de setze, i des del cor de les Guilleries participen activament en la promoció del ball de bastons, ocupant places i carrers de tot el Principat.

Òmnium Selva Interior

Òmnium Selva Interior

És la seu territorial d’Òmnium de Sant Hilari, formada per un grup de voluntaris que fa possible la visibilitat de la tasca d’Òmnium, que des de fa més de 50 anys treballa per la llengua, la cultura, el país i la cohesió social amb l’objectiu de bastir una societat més justa i digna.

Aula de Música de Sant Hilari Sacalm

Aula de Música de Sant Hilari Sacalm

L’Aula de Música va néixer l’any 1978 i actualment està associada a l’Escola de Música de Vic (EMVIC). Situada al cor del poble, ofereix sensibilització a partir de quatre anys, llenguatge musical, proves d’accés al Conservatori, instrument, classes per a adults, cant coral amb Els petits cantaires (de 6 a 12 anys), combo i orquestra.