Servei assessorament a particulars

L’Ajuntament ofereix un servei d’assessorament a particulars per orientar i ajudar en la prevenció, el control i la gestió de les plagues en espais verds i horts privats mitjançant el control biològic.

Servei assessorament a particulars

Tots aquells productes que apliquem al nostre jardí o hort poden afectar negativament la nostra salut i la qualitat i equilibri natural del nostre entorn.

 

Des de ja fa uns anys, l’Ajuntament de Sant Hilari utilitza el control biològic de plagues com a tècnica respectuosa i sostenible per controlar les plagues produïdes per insectes, fongs, àcars i malalties que afecten els espais verds i l’arbrat municipal. L’experiència és satisfactòria i assegura la innocuïtat del mètode de cara als veïns i veïnes dels llocs on s’aplica.

 

Aquesta tècnica consisteix en l’ús d’organismes vius per disminuir la densitat de població o l’impacte d’un organisme plaga i reduir així els efectes nocius i molestos que produeix.

 

Amb el control biològic aconseguim un tractament més eficient, encara que una mica més lent, a un cost molt similar que les tècniques convencionals amb insecticides i plaguicides químics,  que no són tant específiques i alteren l’equilibri natural de l’ecosistema de l’arbre i amb efectes nocius cap a les persones.

 

Les persones interessades en aquest servei poden contactar amb l’Ajuntament o enviar un correu electrònic a mediambient@santhilari.cat

 

Tornar