Sant Hilari és Vila Florida

Des de l’any 2012 formem part del moviment de Viles Florides. Una iniciativa que promou la transformació a través dels espais verds urbans i enjardinats.

Actualment estem distingits amb 4 flors i seguim treballant per mantenir aquest nivell.

Sant Hilari és Vila Florida

El moviment de Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya  que vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

 

Per a Viles Florides, l’enjardinament va més enllà de propiciar espais agradables i té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l’estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.

 

A Sant Hilari ens sentim compromesos amb aquesta filosofia i la incorporem als objectius i estratègia del municipi vers el manteniment i gestió dels nostres espais verds:

  • Integrar l’entorn natural de les Guilleries als espais verds urbans: naturalització dels espais enjardinats
  • Promoure el patrimoni vegetal i les espècies autòctones
  • Incorporar la sostenibilitat com a criteri fonamental a l’hora de planificar i gestionar els espais i recursos.
  • Fomentar la biodiversitat i la gestió sostenible en la cura i manteniment dels espais verds
  • Afavorir l’obertura dels espais verds públics i privats a la ciutadania
  • Transmetre la importància de cuidar, respectar i gaudir del patrimoni natural dels nostres boscos, l’aigua i els espais verds. Canvi de paradigma vinculat a la salut i benestar de les persones.

 

Pertànyer a aquest moviment ens ajuda i estimula a seguir treballant en aquests objectius, tot  perseguint la millora contínua, adaptant-nos i incorporant noves maneres de treballar en la gestió dels espais verds, alhora que és una bona manera de donar valor i rellevància a la riquesa natural i paisatgística del nostre territori.

 

Per a més informació pots consultar la web de viles florides.

 

Tornar