Renaturalització dels nuclis urbans per fer-los més saludables, 2021

Jornada tècnica on diferents experts exposaran estudis contrastats i casos d’èxit concrets que demostren com la transformació dels municipis repercuteix positivament en la salut dels seus habitants

Renaturalització dels nuclis urbans per fer-los més saludables, 2021

Com fer més habitables els nuclis urbans, més naturals i saludables, és un tema d’actualitat arran del confinament per la Covid-19. També es tracta d’un condicionant per a l’arribada de fons de la Unió Europea al nostre país.

 

Aquesta jornada vol destacar l’interès i la necessitat de renaturalitzar pobles i ciutats i com aquest fet repercuteix positivament en la salut dels seus habitants. S’hi exposaran experiències amb estudis contrastats i casos d’èxit concrets.

 

PONÈNCIES:

 

– El verd urbà, una eina de salut. Sr. Eloi Juvillà i Ballester, arquitecte, Diputació de Barcelona.

– Renaturalitzar el nostre entorn per promoure la salut i el benestar. Sra. Mireia Gascón, investigadora, Institut de Salut Global, Barcelona.

– La biodiversitat com a indicadora de sostenibilitat urbana. Sra. Roser Maneja i Zaragoza i Sr. Pablo Knobel Guelar, ambientòlegs, investigadors de l’Environment and Human Health Laboratory (EH2 Lab) – Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC)

– Projecte “Boscos per la salut: un nadó, un arbre”. Sr. Ferran Campillo i López, metge, Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa.

– Mollet del Vallès, premi europeu “Green Leaf 2015”. Sr. Josep Maria Mompin i Valeri, enginyer agrícola i ambientòleg, Servei de Justícia Ambiental i Paisatge Urbà, Ajuntament de Mollet del Vallès.

 

Per a més informació, podeu consultar la web de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar.

Tornar