Reintroducció d’Òlibes

Dins el pla de millora de la biodiversitat, l’Ajuntament ha fet dues actuacions per reintroduir l’òliba al nucli urbà.

L’òliba és un selectiu depredador de ratolins, i per tant, un bon aliat per controlar aquests animals.

 

Reintroducció d’Òlibes

El campanar de l’església de Sant Hilari Sacalm ha acollit en dues ocasions (abril del 2019 i maig del 2020) diferents cries d’òlibes com a part d’un projecte per millorar el control biològic del municipi.

 

El biòleg i enginyer agrícola encarregat de fer la reintroducció, Jordi Baucells, va presentar una ponència sobre la importància de la reintroducció de les aus als nuclis urbans. A més, també es va realitzar una presentació molt especial als alumnes de 4t dels col·legis de Sant Hilari Sacalm, en què va explicar les característiques d’aquests animals, els motius d’aquest alliberament i els beneficis ambientals.

 

A nivell ambiental, destacar que les òlibes són un gran depredador de ratolins, pot arribar a consumir-ne 2.500 a l’any. Això significa una notable reducció de l’ús de verí convencional al municipi per a controlar aquesta plaga.

 

A més d’aquesta actuació, a Sant Hilari s’estan duent a terme diferents actuacions per al control biològic de plagues, com són la utilització d’insectes depredadors en les plagues dels arbres, la creació d’hotels d’insectes per assegurar la seva permanència, la creació de colònies de ratpenats, entre altres.

Tornar