Pla de gestió de poda de l’arbrat

El 2020, arran de l’inventari i l’estudi realitzats, l’Ajuntament ha aprovat un Pla de podes que estableix els criteris que ens cal seguir per tenir un arbrat potenciador de la biodiversitat, sa, i compatible amb la vida a la població.

Pla de gestió de poda de l’arbrat

Partint de la base que la millor poda és la no poda, gestionem l’arbrat seguint les premisses del Pla de gestió de poda de l’arbrat del municipi de Sant Hilari Sacalm, amb l’objectiu d’actuar només en aquells casos en què és estrictament necessari i sempre procurant preservar la salut i benestar dels arbres.

 

Així, al nostre municipi, ja no és poda perquè aquest any toca podar. Es poda només on toca podar i es defuig de la poda amb una finalitat estètica, sinó que aquesta té uns criteris objectius. Parlem de:

  • Poda de seguretat. En aquelles espècies o capçades on es puguin originar problemes de seguretat per caiguda o trencament de branques. Hem substituït els recursos emprats en les podes, en fer revisions més estrictes de les capçades.
  • Poda de manteniment. Es tracta d’actuar en aquells punts on l’arbrat acaba molestant o produint una intrusió al veïnatge: afectant a façanes, teulades, enllumenat, etc.
  • Poda de reestructuració. Es tracta d’actuar a l’arbre que degut a les podes reiteratives que s’han fet en el temps, han desenvolupat unes capçades desequilibrades i inestables. Aquesta fase, es pot dir que ja s’ha completat al municipi.

 

El resultat d’aquesta gestió ha generant unes capçades més estables i més sanes, ja que es deixa de provocar ferides a l’arbrat que comporten malalties, fongs i que faciliten altres tipus de plagues.

Tornar