S’ofereixen 3 vies per gestionar l’oli de cuina usat i l’oli de les llaunes de conserva: el contenidor taronja, ubicat a la Plaça de l’Ajuntament, la Deixalleria municipal i el circuit d’envasos reutilitzables en col·laboració amb els centres educatius.
L’oli de cuina usat i l’oli de les llaunes de conserva (tonyina, sardines, etc.) és un residu molt contaminant del sòl i de l’aigua. 1 litre l’oli contamina 1.000 litres d’aigua! A més, si s’aboca a l’aigüera provoca problemes a la xarxa de clavegueram com, males olors a les canonades, proliferació de rates i embussos, i l’increment del cost de depuració i dificultats en el tractament de les aigües residuals.
Sant Hilari Sacalm disposa de 3 vies de gestió d’aquest residu:
1. a casa, emmagatzema l’oli en un envàs de plàstic,
2. un cop ple, tapa’l, i
3. diposita’l al contenidor taronja
Utilitzant qualsevol d’aquestes vies de gestió facilitem la correcta gestió i tractament de l’oli, reduïm la contaminació de les aigües i el sòl, i obtenim un nou producte, el biodièsel.
Per altra banda, amb aquest circuit assegurem que els envasos utilitzats i dipositats al contenidor taronja i a la Deixalleria seran correctament gestionats per l’empresa que realitza el servei. I en el cas dels envasos reutilitzables, a més, promovem la reutilització dels materials i allarguem el seu cicle de vida.
Reciclar és sumar!