Oli domèstic

S’ofereixen 3 vies per gestionar l’oli de cuina usat i l’oli de les llaunes de conserva: el contenidor taronja, ubicat a la Plaça de l’Ajuntament, la Deixalleria municipal i el circuit d’envasos reutilitzables en col·laboració amb els centres educatius.

Oli domèstic

L’oli de cuina usat i l’oli de les llaunes de conserva (tonyina, sardines, etc.) és un residu molt contaminant del sòl i de l’aigua. 1 litre l’oli contamina 1.000 litres d’aigua! A més, si s’aboca a l’aigüera provoca problemes a la xarxa de clavegueram com, males olors a les canonades, proliferació de rates i embussos, i l’increment del cost de depuració i dificultats en el tractament de les aigües residuals. 

 

Sant Hilari Sacalm disposa de 3 vies de gestió d’aquest residu:

 

  • El projecte escolar de recollida amb envàs reutilitzable. L’Escola Guilleries, el Col·legi Sant Josep, la llar infantil Les Cent Fonts i l’Institut Anton Busquets i Punset fomenten la recollida d’aquest residus a través de la conscienciació dels infants i joves.

 

  • El contenidor taronja ubicat a la Plaça de l’Ajuntament, al costat dels contenidors de vidre i roba. Es tracta d’un punt cèntric i accessible per a totes les persones al centre del poble. Per utilitzar aquesta via de gestió cal seguir aquests passos:

 

1. a casa, emmagatzema l’oli en un envàs de plàstic,

2. un cop ple, tapa’l, i

3. diposita’l al contenidor taronja 

 

  • La Deixalleria municipal on podem portar l’oli també en un envàs.

 

Utilitzant qualsevol d’aquestes vies de gestió facilitem la correcta gestió i tractament de l’oli, reduïm la contaminació de les aigües i el sòl, i obtenim un nou producte, el biodièsel.

 

Per altra banda, amb aquest circuit assegurem que els envasos utilitzats i dipositats al contenidor taronja i a la Deixalleria seran correctament gestionats per l’empresa que realitza el servei. I en el cas dels envasos reutilitzables, a més, promovem la reutilització dels materials i allarguem el seu cicle de vida.

 

Reciclar és sumar!

Tornar