Control biològic de plagues de l’arbrat públic

Per controlar d’una manera respectuosa i sostenible les diferents
plagues d’insectes que afecten anualment l’arbrat del municipi tenim
implantat un sistema de control biològic de plagues i malalties.

Control biològic de plagues de l’arbrat públic

Des de fa anys, l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm aposta per la tècnica del control bilògic per gestionar les plagues de l’arbrat municipal. D’aquesta manera, ajudem als arbres a controlar les seves plagues, alhora que cuidem la seva salut i la de la ciutadania, ja que reduïm els productes que poden arribar a ser tòxics i perjudicials. A més, aquesta tècnica no malmet l’hàbitat ni la resta d’espècies de flora i fauna.

 

La lluita biològica, tant en l’agricultura com en els espais verds, consisteix en un conjunt de recursos biològics per a prevenir, reduir o eliminar plagues (insectes, àcars i malalties de les plantes).

 

Amb l’aplicació d’aquesta tècnica normalment es redueix la població de la plaga, però no s’acaba totalment amb ella, doncs l’objectiu és controlar la plaga mitjançant l’equilibri entre la PLAGA i el DEPREDADOR.

 

Els enemics naturals o agents de control biològic que es fan servir inclouen: depredadors, parasitoides, patògens i feromones.

 

Els avantatges d’aquest mètode de control són:

  • És una tècnica respectuosa amb el Medi Ambient
  • S’aconsegueix una reducció total o parcial de l’ús de plaguicides
  • S’eviten les molèsties per a la població de l’aplicació dels productes fitosanitaris en els espais públics
  • Es redueixen els envasos generats per la utilització d’aquests plaguicides

 

Per contra, l’inconvenient que presenta és que els resultats del control de la plaga no són tant ràpids com amb un insecticida. Cal que els insectes s’instal·lin, es reprodueixin i serà la segona generació que començarà a controlar la plaga.

 

Actualment, amb aquest sistema s’estan controlant les plagues que afecten als plataners (Platanus hispanica), als aurons (Acer platanoides), als castanyers d’Índia i als arbres de l’amor (Cercis siliquastrum).

Tornar