Divendres 13 d'octubre

Presentació del llibre: “La flora vascular de les Guilleries orientals. Catàleg, caracterització florística i espècies singulars” de Josep Gesti

Horari→ A les 7 de la tarda
Lloc→ Sala Noble
#Medi Ambient
#Turisme
#Cultura

El llibre “La flora vascular de les Guilleries orientals. Caracterització florística i espècies singulars” és el resultat de l’estudi realitzat per Josep Gesti sobre la flora d’aquesta part del massís.

Presentació del llibre: “La flora vascular de les Guilleries orientals. Catàleg, caracterització florística i espècies singulars” de Josep Gesti

Les Guilleries és un espai d’alt valor biogeogràfic amb una gran diversitat de plantes, des d’espècies de la terra baixa mediterrània fins a d’altres eurosiberianes.

 

El catàleg es basa en més de 45.000 observacions i inclou un total de 1.254 tàxons, que representen un 26% de la flora de Catalunya, 284 dels quals són identificats per primera vegada al territori.

 

El treball és fruit del Premi de Recerca Guilleries 2021, atorgat per la Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar, impulsada per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Girona.

 

L’acte comptarà també amb Jordi Rotllant, alcalde de Sant Hilari Sacalm; Sílvia Llach, vicerectora de Territori Compromís social de la Universitat de Girona; Eva Espasa, vicerectora de Recerca i Transferència de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya; i Marc Ordeix i David Soler, codirectors de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar.

Tornar